Dnes je: , meniny oslavuje: , zajtra má meniny:
VN č.1 Za Hurou - revír - K - č. 4 - 3990 - 1 - 1   
VN Korytno II - revír - K - č. 4 - 3510 - 1 - 1   
Hornád č.5a - revír - P - č. 4 - 0670 - 4 - 1   
Hornád č.5b - revír - P - č. 4 - 0671 - 4 - 4 revír CHYŤ a PUSŤ   
.
.

TOPlist



Divízia LRU Plávaná
Vydané: 2014-12-02 11:05:21  Napísal: Ing.Slavomír Oreško

V roku 2014 sa naše družstvo zo Spišskej Novej Vsi zúčastnilo pretekov divízie LRU v plávanej. Naša zostava pretekárov ostala nezmenená v zložení : tréner - Michal Pacák, pretekári - Slavomír Oreško, Miloš Oreško, Rastislav Staňa, Július Vlk. Súťaž bola rozdelená na dvojpretek jarného a dvojpretek jesenného kola, kde sa zúčastnilo osem prihlásených družstiev z celého Slovenska.

JAR:
Jarné kolo sa konalo pri Lučenci na vodnej nádrži VN Ľadovo, kde sa chytalo v plytkej prehriatej vode, prevažne na teleskopické biče o dĺžke 4 – 7 metrov, 11 a 13 metrové deličky a zriedkavo aj na matchové prúty . V úlovkov prevažoval pleskáč zelenkavý, pleskáč vysoký, plotica, miestami červenica, kapor a amur. Kapor však nebol bodovaný preto sa musela voliť taktika lovu malej bielej ryby. Aj v silnej konkurencii skúsených dlhoročných pretekárov sa nám darilo držať krok a v konečnom poradí sme skončili na 6. tom mieste, kde sme porazili skúsenú Nitru a Košice.

JESEŇ:
Jesenná trať bola veľmi náročná. Jednalo sa o vyrovnávací kanál Váhu pod Vodnou nádržou Krpeľany pri Ružomberku. Dno kanála bolo tvorené panelovými kvádrami s veľmi rýchlym prúdením toku, v čom spočíval hlavný problém udržania ryby na lovnom mieste. Aj tu sa chytalo na kratšie biče do 6 metrov a na deličky o dĺžke 11 a 13 metrov, kde hĺbka vody presahovala až 6 metrov. Hlavnými úlovkami boli prevažne – plotica, belica, pleskáč vysoký a miestami podustva a mrena. S podobnými vodnými tokmi však nemáme skoro žiadne skúsenosti, čo spôsobilo, že sa nám nedarilo až tak ako by sme si želali. Síce sa podarilo poraziť jednotlivcov zo silných družstiev, no bohužiaľ celkový súhrn umiestnení a konečných bodov stačil len na siedme miesto pred Košicami.

V konečnom dôsledku sa Spišská Nová Ves sa ako družstvo umiestnili na konečnom siedmom mieste, a to len o niekoľko bodov za skúsenou Nitrou. Dôležité je ale to, že sme získali zase o niečo viac dôležitých skúseností, tipov a trikov v profesionálnom pretekárskom sektore v love rýb na plávanú, ktoré možno využiť nie len pri športovej činnosti, ale aj pri bežných vychádzkach k vode . Bohužiaľ sa v dnešnej dobe modernej kapráriny a muškárenia stále menej členov rybárskych organizácií, detí a mládeže venuje tomuto nádhernému športovému spôsobu lovu rýb udicou, čo je obrovská škoda.



Priložené súbory k stiahnutiu

vysledky_plavana_2014.JPG