Dnes je: , meniny oslavuje: , zajtra má meniny:
VN č.1 Za Hurou - revír - K - č. 4 - 3990 - 1 - 1   
VN Korytno II - revír - K - č. 4 - 3510 - 1 - 1   
Hornád č.5a - revír - P - č. 4 - 0670 - 4 - 1   
Hornád č.5b - revír - P - č. 4 - 0671 - 4 - 4 revír CHYŤ a PUSŤ   
.
.

TOPlist



LRU plavaná za rok 2021
Vydané: 2022-11-02 11:10:47  Napísal: Ing.Oreško Slavomír

Družstvo plavačkárov sa aj v ročníku 2021 zúčastnilo 2. Ligy v LRU plávaná, v ktorej bolo prihlásených 13. Družstiev z celého Slovenska. Súťažili sme v zložení: Michal Pacák, Július Vlk, Rastislav Staňa, Miloš Oreško a Slavomír Oreško V lige LRU ženy nás reprezentovala Mirka Krivjanská, ktorá absolvovala všetky kolá súťaže ligy žien a v konečnom poradí sa umiestnila na 4. mieste

Jarné kolo sa konalo  22. – 23.5. na vodnej nádrži VN Môťová. Chytalo sa v náročných podmienkach v rozbahnenom brehu s množstvom naplavenín pri brehu. Pretekárom nepomáhal ani neustály dážď. Lovilo sa na 13m deličky a odhodové prúty na väčšie vzdialenosti. Prevažne sa lovil Pleskáč vysoký, Pleskáč zelenkavý a Kapor. Naše družstvo nezvolilo najlepšiu taktiku a po prvom dvojkole sme skončili priebežne na 10. mieste.

Najlepšie výsledky v sektoroch: Július Vlk – 4.miesto

Letné kolo sa konalo 10. – 11. 7. na vodnej nádrži VN Sĺňava, kde opäť neboli ideálne podmienky, keďže boli pri brehu naplaveniny až do vzdialenosti niekoľkých metrov. Každý pretekár preto musel všetky svoje pomôcky a náčinie preniesť cez naplavené konáre priamo na plošiny vo vode. Lovil sa prevažne Pleskáč vysoký aj do veľkosti 60 cm a občas aj Kapor a iná biela ryba  na matchové prúty vo väčších vzdialenostiach. Tento druh vody nám vyhovoval a dokázali sme sa medzi jednotlivcami zahrať lepšie výsledky. Po druhom dvojkole sme boli priebežne na 8. mieste.

Najlepšie výsledky v sektoroch: Slavo Oreško – 4. a 5. Miesto, Miloš Oreško – 4.miesto

Jesenné dvojkolo sa konalo 2.- 3. 10 na VN zemplínska šírava. Opäť sme mali náročné podmienky, keďže sa chytalo priamo z priehradného telesa, ktoré je tvorené sypanými balvanmi. Všetko náčinie bolo potrebné nosiť po vratkých kameňoch, kde hrozilo množstvo úrazov a pádov pri neopatrnosti. Lovil sa na odhod a to prevažne Pleskáč vysoký do 40cm, občas sa podaril aj Kapor väčších rozmerov. Mnohým pretekárom sa podarilo uloviť aj Sumce do jedného metra, ktoré prišli loviť pleskáče na lovných miestach. Po jesennom dvojkole sme nakoniec obsadili 9. miesto

 Nášmu družstvu sa medzi jednotlivcami darilo niekomu viac a iným zas menej, no dokážeme už zahrať v sektoroch dobré výsledky a poraziť aj oveľa skúsenejších pretekárov. Musíme ešte doladiť vyrovnanosť výsledkov medzi jednotlivými pretekármi, aby sme ako celok dokázali lepšie bodovať.



Priložené súbory k stiahnutiu

vysledky-LRU-PL-2.liga-2021 tabuľka.xlsx